ManpowerGroup tot een van de Meest Duurzame Bedrijven ter Wereld gekozen door TIME Magazine

De wervingsintenties blijven op een hoog niveau in België, ondanks een nog steeds onzekere economische omgeving
11 juni 2024

ManpowerGroup is door TIME Magazine erkend als een van de Meest Duurzame Bedrijven ter Wereld. Met een score van 70,48 op 100 heeft ManpowerGroup de 96e positie behaald van de 500 gerangschikte bedrijven en is het de leider geworden in de sector van human resources / staffing.

 

“We zijn toegewijd aan vooruitgang, niet alleen aan beloften, dus deze erkenning wordt bijzonder gewaardeerd,” zei Ruth Harper, Chief Sustainability Officer bij ManpowerGroup. Voor ons is duurzaamheid geen trend – het is hoe wij ons bedrijf laten groeien terwijl we zorg dragen voor mensen en de planeet. We hebben ambitieuze doelen gesteld en onze Planet Leaders en teams over de hele wereld nemen beslissende stappen om Klimaattransitieplannen uit te voeren. We weten waar en hoe we de verandering kunnen aanpakken op vijf belangrijke vlakken: het verhogen van het gebruik van hernieuwbare energie, het verminderen van de uitstoot van onze woon-werkverkeer, het elektrificeren van ons wagenpark, het bevorderen van milieuvriendelijke zakelijke reizen, en het uitbreiden van onze impact in onze toeleveringsketen. Deze vooruitgang betekent ook dat we kunnen leiden in het creëren van het talent dat organisaties nodig heeft voor hun eigen groene transitie, terwijl we mensen helpen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en een duurzamere toekomst voor iedereen te bouwen

 

 

De hoge ranking van ManpowerGroup in de lijst van ‘s werelds meest duurzame bedrijven van TIME weerspiegelt de globale aanpak en toewijding aan duurzaamheid. Het rigoureuze evaluatieproces van TIME en Statista heeft wereldwijd meer dan 5.000 bedrijven beoordeeld op meer dan 20 belangrijke criteria, waarbij de top 500 bedrijven in 30 landen werden erkend. De methodologie hield rekening met factoren zoals CDP (Carbon Disclosure Project) beoordelingen, naleving van het VN Global Compact, door SBTi gevalideerde emissiereductiedoelen in lijn met het 1,5°C pad, GRI en SASB conforme rapportage, en diverse milieu- en sociale prestatie-indicatoren – allemaal gebieden waarin ManpowerGroup heeft uitgeblonken. Het bedrijf heeft ook aanzienlijke vooruitgang geboekt in het gebruik van hernieuwbare energie, genderdiversiteit in leiderschap en werknemersveiligheid.

 

Deze onderscheiding volgt op de recente erkenning van ManpowerGroup als een van de Meest Ethische Bedrijven ter Wereld® voor de 15e keer, evenals het behalen van een Platinum medaille in de EcoVadis-ESG beoordeling van 2023, wat een verbetering betekent ten opzichte van de vorige gouden beoordeling en de organisatie in de top 1% van alle beoordeelde bedrijven wereldwijd plaatst, terwijl het 10 nieuwe medailles heeft verdiend om de EcoVadis dekking van ManpowerGroup uit te breiden naar meer dan 25 landen. Bovendien ontving de organisatie een B-beoordeling in de CDP-beoordelingen van 2023, wat de voortdurende toewijding aan transparant rapporteren van de emissieprestaties en de voortdurende traject naar netto-nul emissie weerspiegelt. ManpowerGroup was ook het eerste bedrijf in zijn sector dat zijn emissiereductiedoelstellingen voor 2030 door de SBTi liet valideren.

 

Voor meer informatie over de duurzaamheidsinitiatieven van ManpowerGroup, bezoek: www.manpowergroup.com/sustainability

 

Ranking : World’s Most Sustainable Companies – Time Magazine