ManpowerGroup BeLux behaalt de ‘EcoVadis Platinum’-medaille voor zijn prestaties op het gebied van duurzaamheid

De aanwervingsintenties voor het eerste kwartaal van 2025 blijven sterk in België, ondanks de aanhoudende onzekerheid aan de vooravond van 2025
10 december 2024

Met een score van 87/100 behoort ManpowerGroup BeLux tot de top 1% van bedrijven die het hoogst scoren volgens EcoVadis, de wereldwijde referentie voor MVO-beoordelingen.

 

ManpowerGroup BeLux heeft de Platinum-medaille – de hoogste rating – behaald op het EcoVadis-platform, dat de duurzaamheidsprestaties en MVO beleid van bedrijven evalueert. Met een score van 87/100 behoort ManpowerGroup BeLux tot de top 1% van beoordeelde bedrijven wereldwijd. Dit is een spectaculaire stijging van 10 punten ten opzichte van de laatste evaluatie in 2023, terwijl de eisen op dit gebied blijven toenemen.

 

21 criteria om de maatschappelijke prestaties van bedrijven te beoordelen

Gebaseerd op een strenge methodologie analyseert EcoVadis de maatschappelijke prestaties van meer dan 150.000 organisaties in 175 landen, aan de hand van 21 criteria verdeeld over 4 categorieën: Milieu, Arbeid/HR en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame Inkoop. De evaluatiemethode – die gebaseerd is op internationale duurzaamheidsnormen, waaronder het VN Global Compact, de Global Reporting Initiative (GRI), de conventies van de IAO en de ISO 26 000 (MVO)-norm – beoordeelt het beleid, de ondernomen acties en de behaalde resultaten (KPI’s) op elk van de 21 criteria.

 

Werken om de wereld te veranderen

De Platinum-medaille van EcoVadis is een fantastische erkenning voor al onze medewerkers, voor hun toewijding en professionaliteit bij de uitvoering van de drie pijlers van ons wereldwijde duurzaamheidsplan – Working to Change the World: Planeet, Mensen & Welvaart, en Governanceprincipes, aldus Sébastien Delfosse, Managing Director van ManpowerGroup BeLux. “Bij ManpowerGroup wordt alles wat we doen geleid door onze missie, geworteld in de overtuiging dat duurzame en zinvolle banen levens en samenlevingen kunnen transformeren. Ons plan is gericht op het aanpakken van de grote uitdagingen van onze tijd en de arbeidswereld – van klimaatverandering tot tekorten aan talenten – door te focussen op de gebieden waar onze acties de grootste impact hebben.”

 

 

In zijn laatste ESG-rapport, “Werken om de wereld te veranderen, één baan tegelijk”, heeft ManpowerGroup de vele projecten gepresenteerd die zijn geïmplementeerd om bij te dragen aan een rechtvaardiger en inclusievere arbeidswereld door mensen gedurende hun hele loopbaan te ondersteunen. Zo heeft het MyPath-programma de inzetbaarheid van bijna 1.900 uitzendkrachten in België verbeterd via trainingen en coaching. Tegelijkertijd speelt Right Management een sleutelrol in loopbaantransities door meer dan 1.500 mensen te helpen een ontslag om te zetten in een kans via outplacementprogramma’s.

ManpowerGroup heeft ook gefocust op jongeren door stages te bieden aan 113 studenten en door deel te nemen aan de ontwikkeling van soft skills en ondernemerschap bij jongeren via een partnership met Les Jeunes Entreprises en Vlajo. Bovendien heeft ManpowerGroup jobkansen geboden aan meer dan 416 vluchtelingen uit 68 landen. Het bevorderen van veiligheid en mentale gezondheid blijft ook een prioriteit.

Op milieugebied zet ManpowerGroup België zich in voor de wereldwijde ambitie om tegen 2045 netto nul uitstoot te bereiken. In België werd de CO₂-uitstoot in 2023 met 12% verminderd, mede dankzij de overgang naar een elektrisch wagenpark. Ten slotte hanteert de groep de hoogste ethische normen, wat hen in 2024 voor het vijftiende opeenvolgende jaar een plaats opleverde op de lijst van ’s werelds meest ethische bedrijven.

 

 

 

ESG, een groeiende eis van alle stakeholders

Duurzaamheid is uitgegroeid tot een onderscheidende factor voor alle belanghebbenden, van kandidaten en medewerkers die op zoek zijn naar meer betekenis in hun werk, tot klanten die meer controle willen over hun aankopen in de waardeketen en investeerders die hun langetermijnrisico’s beter willen beheersen. Deze eisen zullen in de toekomst alleen maar toenemen, met name op korte termijn door de invoering van de nieuwe Europese richtlijn inzake niet-financiële rapportage (CSRD).